Håndball – sport og big business

Her på denne hjemmesiden skal vi konsentrere oss om håndball. Vi skal se på sporten fra ulike hold og ikke minst se på de økonomiske aspektene ved håndball i toppsjiktet. For sporten har i likhet med mange andre publikumsvennlige sporter utviklet seg til å bli big business. Det er en tøff kamp de ulike klubbene imellom med hensyn til å tiltrekke seg de beste spillerne og de største talentene. Så man gjør sitt beste for å tilby dem best mulige vilkår. Ikke bare økonomisk, for det er også viktig å tilrettelegge slik at spillerne får et godt liv også utenom trening og kamper.

Håndball er en sport som lenge har vært populær her i landet. Og når sant skal sies så hevder vi oss godt på den internasjonale arena. Det er ikke mange nasjoner som kan hamle opp med vårt damelag for eksempel. De har gått fra seier til seier i internasjonale mesterskap de siste tiårene. Herrene er ikke mye dårligere, men der må vi nok se i øynene at konkurransen er enda tøffere. Dermed er antallet medaljer som herrene har kommet hjem med adskillig færre enn de kvinnene har høstet. Det er med andre ord ikke noe å si på toppsjiktet i norsk håndball.

Rekrutteringen til denne utpreget fysiske lagsporten er det heller ikke noe å si på. Svært mange unge gutter og jenter trekkes til sporten i første rekke fordi de synes det er en artig sport der man kan få utløp for masse energi, men ganske sikkert også fordi de inspireres av de mange store prestasjonene som landslaget oppviser.